Tratamente

Aparate dentare

Aparatele dentare sunt instrumente esențiale în corectarea aliniamentului dentar și a problemelor de mușcătură, jucând un rol crucial în obținerea unui zâmbet perfect și a unei sănătăți dentare de lungă durată. Aceste dispozitive ortodontice sunt concepute pentru a îndrepta dinții și a alinia maxilarele, rezolvând astfel diverse probleme dentare, cum ar fi dinții strâmbi, supraaglomerarea sau spațiile excesive între dinți.

Utilizarea aparatelor dentare este o investiție în sănătatea și aspectul zâmbetului tău. Prin corectarea aliniamentului dentar, se îmbunătățește nu doar aspectul estetic al zâmbetului, ci și funcționalitatea și sănătatea generală a dinților și a gingiilor. Un zâmbet perfect aliniat este mai ușor de întreținut și previne riscul de probleme dentare precum cariile, bolile parodontale sau disfuncțiile articulației temporo-mandibulare.

Inhalosedare

Inhalosedarea este o metodă sigură și eficientă de calmare a copiilor anxioși sau agitați în timpul tratamentelor stomatologice. Acesta este un proces non-invaziv și fără durere, care implică administrarea unui amestec de gaze medicinale prin intermediul unei măști nazale. Inhalosedarea inducție o stare de relaxare și confort, permițând copiilor să treacă prin procedurile stomatologice fără disconfort sau anxietate excesivă.

Avantajele inhalosedării includ:

Reducerea anxietății: Inhalosedarea ajută la calmarea și relaxarea copiilor anxioși sau agitați în timpul tratamentelor stomatologice.

Controlul senzației de disconfort: Prin inducerea unei stări de relaxare, inhalosedarea minimizează senzația de disconfort asociată procedurilor stomatologice.

Cooperarea îmbunătățită: Copiii care sunt relaxați și confortabili sunt mai dispuși să coopereze cu medicul stomatolog, facilitând desfășurarea tratamentului.

Echipa noastră de medici stomatologi pediatrici este specializată în utilizarea inhalosedării și se angajează să ofere o experiență sigură, plăcută și lipsită de stres pentru micii pacienți.

Sigilări dentare

Protejează dinții de carii, oferind o barieră eficientă împotriva bacteriilor și acizilor.

Prin sigilarea dinților, se creează o barieră mecanică care împiedică pătrunderea alimentelor și a bacteriilor în fisurile și gropile naturale ale dinților. Astfel, sigilările reduc riscul de formare a cariilor și protejează integritatea smalțului dentar, contribuind la menținerea unei igiene dentare optime și la prevenirea complicațiilor dentare.

Endodonție pediatrică

Da, și dinții de lapte au nervi, de aceea și apare durerea la cei mici

Procedura de endodonție pediatrică implică îndepărtarea pulpei dentare inflamate sau infectate, curățarea canalelor radiculare și umplerea lor cu un material special pentru a preveni reinfectarea. Este esențial ca aceste tratamente să fie efectuate cu delicatețe și profesionalism, pentru a asigura confortul și siguranța copilului pe tot parcursul procedurii.

Beneficiile endodonției pediatrice includ menținerea sănătății și funcționalității dinților de lapte, prevenirea durerilor și a complicațiilor ulterioare, precum și promovarea unei igiene dentare adecvate în rândul copiilor. Prin tratarea problemelor de la nivelul nervilor dinților de lapte într-un stadiu incipient, se evită necesitatea extracției premature a acestora și se asigură o dezvoltare orală sănătoasă.