Inhalosedarea, o modalitate sigură și eficientă de calmare a copiilor în timpul tratamentelor stomatologice

În fiecare zi, mulți copii se confruntă cu teama de a merge la dentist. Această frică poate fi cauzată de experiențe anterioare neplăcute, anxietate generală sau pur și simplu de necunoașterea la ce să se aștepte.

Pentru a face aceste experiențe mai puțin stresante și mai plăcute pentru cei mici, echipa Cris Smile Studio oferă inhalosedarea ca o soluție eficientă și sigură.

  Ce este inhalosedarea?

  Inhalosedarea este o metodă sigură și eficientă de calmare a copiilor anxioși sau agitați în timpul tratamentelor stomatologice. Aceasta implică inhalarea unui amestec de gaze și oxigen, care îi ajută pe copii să se relaxeze și să-și reducă frica și anxietatea. Această tehnică este utilizată de mulți ani în stomatologia pediatrică și a demonstrat să fie extrem de eficientă în calmarea copiilor în timpul procedurilor dentare.

  Cum funcționează inhalosedarea?

  Procedura de inhalosedare începe prin plasarea unei măști nazale confortabile peste nasul copilului. Prin intermediul acestei măști, copilul inhalează un amestec de gaze, cel mai adesea de protoxid de azot și oxigen. Acest amestec de gaze nu doar că îl ajută pe copil să se relaxeze, dar îi permite și medicului stomatolog să efectueze tratamentul fără ca pacientul să simtă disconfort sau anxietate excesivă.

  Este important de menționat că inhalosedarea nu doar că îi ajută pe copii să se relaxeze, dar îi menține și conștienți și cooperativi pe parcursul întregii proceduri. După ce tratamentul este finalizat, efectul inhalosedării se estompează rapid, permițând copilului să se recupereze rapid și să revină la activitățile obișnuite.

Beneficiile inhalosedării pentru copii

 • Reduce anxietatea

  Una dintre cele mai mari beneficii ale inhalosedării este reducerea anxietății și a fricii la copii. Această tehnică ajută la crearea unui mediu mai relaxant și mai confortabil pentru cei mici.

 • Minim invazivă

  nhalosedarea este o opțiune minim invazivă și non-invazivă, ceea ce o face potrivită pentru o gamă largă de tratamente stomatologice.

 • Colaborare mai bună cu pacientul

  Copiii care sunt supuși inhalosedării sunt mai predispuși să coopereze cu medicul stomatolog, ceea ce facilitează desfășurarea tratamentului.

 • Recuperare rapidă

  Efectul inhalosedării se estompează rapid după încheierea tratamentului, permițând copilului să se recupereze rapid și să revină la activitățile normale.

 • Sigur și eficient

  Inhalosedarea este considerată o metodă sigură și eficientă, cu un nivel redus de riscuri și efecte secundare.

De ce Cris Smile Studio Kids si Orto?

 • Experiență: Specialiști dedicați în stomatologie pediatrică și ortodontie.
 • Tehnologie avansată: Utilizăm cele mai noi tehnologii pentru a asigura tratamente eficiente și confortabile.
 • Ambient prietenos: Mediu cald și primitor, special conceput pentru copii.
 • Îngrijire personalizată: Abordăm nevoile unice ale fiecărui copil pentru a asigura cea mai bună experiență posibilă.

Programati o consultatie

Pentru a afla mai multe despre coroanele dentare pentru copii sau pentru a programa o consultație, vă invităm să ne contactați astăzi.

Echipa noastră este gata să răspundă la întrebările dumneavoastră și să vă ghideze prin opțiunile de tratament disponibile.
Contactați-ne acum și faceți primul pas către un zâmbet sănătos și aliniat corect, pentru copilul dumneavoastră!

La Cris Smile Studio Kids și Orto, zâmbetul sănătos al copilului dumneavoastră este misiunea noastră! 😁🦷
Contactați-ne